VINÁRSTVA
CAMIGLIANO
Vinárstvo, ktoré kúpil Walter Ghezzi v roku 1957, odvážny a podnikavý podnikateľ z Milána s vášňou pre Toskánsko, prešlo v posledných rokoch príchodom svojho syna Gualtiera hlbokým a radikálnym zlepšením pri implementácii nových viníc (dnes má 530 hektárov, z toho 93 viníc) vo výške 300 – 350 metrov nad morom s obnovou vinárskych techník a bezpodmienečnou starostlivosťou o územie, ktorému venoval energiu a nadšenie.
V roku 2014 začalo vinárstvo vyrábať vína organickými metódami.
Organické vinice boli vybrané dôkladnou analýzou terénu a klonálnym výberom agronomickými expertmi z rôznych talianskych univerzít.
Gualtiero venuje všetku svoju pozornosť starostlivosti o vinice, ktorá je dôsledne sledovaná neustálym rozborom pôdy a riadením suchého aj zeleného rezu, aby sa dosiahol správny výber strapcov počas obdobia zberu, na základe expozície a charakteru krajiny, ktoré nám umožňujú optimálnu úrodu.
Gualtiero za pomoci svojej manželky Laury a detí Silvie a Isabelly vyrobia 330 000 fliaš Brunello di Montalcino, Rosso di Montalcino, Poderuccio IGT, Gamal Vermentino IGT, Bianco delle Crete IGT a Borgone IGT.